Ravinto

Ravintoterapia on olennainen osa Perinteisen Kiinalaisen lääketieteen hoitokokonaisuutta. Hoidon onnistumisen kannalta on usein tehtävä ruokavalioon muutoksia, jotta saadaan hoidettua sairauden syytä.

Perinteisessä Kiinalaisessa lääketieteessä jokaisella ruoka-aineella on tietty energeettinen vaikutus elimistöön. Vaikutus olla kuuma, lämmin, kylmä, viileä tai neutraali.

Ruokavalio terapiassa otetaan myös huomioon vuodenajat. Talvella suositaan lämpimiä ruokia ja kesällä viilentäviä ruokia.

Minä yhdistelen tätä perinteistä mallia ja alan uusinta tietoutta asiakkaan tarpeiden mukaan. Se johtunee siitä, että esim. viljat eivät nykyisin ole sitä, mitä ne joskus aikoinaan ovat olleet tai vaikkapa maitotaloustuotteet ovat kaikki käsiteltyjä. Saasteet, torjunta-aineet, lannoitus, GMO, kaikki tämä vaikuttaa elintarvikkeisiin ja sitä kautta ihmiseen. Siksi pitää huomioida nykypäivän haasteet mietittäessä ruokavaliota. Vanha perinteinen oppi yhdistettynä tämän päivän tietoon on siis minun tapani hoitaa ruokavaliolla.