Kehon virheasennot

Keskiviikko 16.8.2017 - Sari Knuutinen

 

KEHON VIRHEASENNOT

 

Kehon virheasennot ovat usein syy urheiluvammojen, mutta myös työperäisten kiputilojen syntymisessä. Virheasennot syntyvät usein hitaasti alkaen vaikkapa urheilusta aiheutuneesta  lihasten tai kalvojen kireydestä, joka johtaa vääriin liikeratoihin, tai samasta jatkuvasti toistetusta liikkeestä työssä. Joskus ne syntyvät trauman johdosta, vaikkapa hevosen selästä tippumisesta tai pelissä taklauksesta. Synnytys myös lähes aina aiheuttaa virheasennon lantiokoriin. Syitä on monia ja itse asiassa sen mikä virheasennon on alkujaan aiheuttanut, ei aina edes löydy. Sehän voi olla jo lapsuudessa tapahtunut jokin tipahtaminen tai kaatuminen. Virheasento voi olla aluksi missä tahansa, nilkassa, polvessa, lantiossa tai rintarangassa. Aikaa myöten se liikkuu aina eteenpäin, ylä- tai alasuunnassa kehossa. Esim. lantion virheasento voi aiheuttaa polvi- tai olkapää ongelman.

virheasenti1.jpg

 

Kuvassa olevalla henkilöllä lantiokori oli voimakkaasti virheasennossa, vaikeissa asennoissa suoritettava raskas työ on sitten viimeistellyt tilanteen. Tämä oli tullut pikkuhiljaa, vuosien saatossa. Ja kipuihinkin oli osittain jo tottunut. Kuitenkin vain kahdella hoitokerralla virheasennot olivat poissa ja keho vapautettu toimimaan normaalisti.

Kun keho on virheasennossa, aiheuttaa se myös veren- ja nestekierron ongelmia, sisäelimet eivät mahdu oikein toimimaan ja suolistokin voi olla tukossa. Usein on esimerkiksi selittämättömiä sydämen ongelmia joihin ei löydy vastausta, ennen kuin vasta jäsenkorjaajan pöydällä.

 

virheasento2.jpg

 

Päivittäin hoidan asiakkaita, jolla on joko polvi kipeä tai vaikkapa olkapää kipeä. Heidän kipujaan on hoidettu usein jo pidemmän aikaa polvi- tai olkapääkipuna paikallisesti. Hoito ei ole auttanut ja kipu kroonistunut. Jäsenkorjauksessa katsotaan aina koko kehoa kokonaisuutena ja hoidetaan koko kehon virheasennot, jolloin kiputilat helpottuvat. Lantiokorin virheasento tai lukkiutuminen on lähes kaikilla. Hyvin harvoin tulee asiakas, jolla ei ole mitään ongelmaa lantiokorissa. Vanhempi mestari on minua aikanaan neuvonut, että ristiluu on ihmisen toinen "sydän" ja niin se onkin, luisten alueiden sydän. Jos se ei ole paikallaan ja vapaana, on kehossa ongelmia.

Särky ja kipu ei kuitenkaan ole aina läsnä varoittamassa virheasennosta, ne tulevat sitten pikkuhiljaa, kuten myös kulumat ja muut jo pitkälle edenneet ongelmat. Tästä syystä on hyvä käydä ainakin kerran vuodessa vuosihuollossa, korjataan virheet ennen kuin ne ovat päässeet tekemään korjaamatonta vahinkoa kehossa.

Riippuen ihmisestä, voi olla jo kovinkin suuret virheasennot ennen kuin keho alkaa antamaan merkkejä ongelmasta kivulla tai vaikkapa liikeradan pienenemisellä.

Kehon virheasennot aiheuttavat siis moninaisia ongelmia. Ongelmat näkyvät sitten arkielämässä sairauslomina, treenit ei tuotakaan iloa ja tulosta, vaan kipuja. Elämän laatu usein heikkenee näiden ongelmien myötä. Tulee unettomuutta särkyjen takia, ruokailu usein huononee kun ei väsymykseltä jaksa siihen panostaa, joka taas johtaa lisä väsymiseen. Kierre on valmis.

 

Muista pitää kehostasi hyvää huolta, se on ainutkertainen!

 

Aktiivista ja tervettä syksyä,

 

Sari

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jäsenkorjaus, virheasento, lantiokori, olkapää, polvi