Hoitovaihtoehdot kohtaavat, Petrin tarina

Maanantai 3.4.2017 - Sari Knuutinen

Hoitovaihtoehdot kohtaavat, Petrin tarina

 

Olen tässä rummuttanut FB päivityksissäni, että yhteiskunnan kannattaisi ehdottomasti ottaa avuksi näitä meillä Suomessa vaihtoehtohoidoiksi luokiteltuja hoitoja, kuten akupunktio ja jäsenkorjaus.

En ole voinut kertoa päivityksissäni esimerkkejä, koska minulla on täysi vaitiolovelvollisuus. Rohkenin kuitenkin pyytää yhtä asiakastani kertomaan oman tarinansa, se kun on varsin hyvä esimerkki siitä, että nämä hoidot ovat erittäin hyviä täydentäviä hoitoja.

 

Tässä tulee Petrin tarina siitä, kuinka jäsenkorjaus ja akupunktio ovat häntä auttaneet  merkittävänä apuna lääketieteen hoitojen rinnalla.

 

”Olen viisikymppinen kaveri. Elämää nähnyt ja kokenut.

Pitkä ura fyysisesti raskasta työtä takana joka jätti totisesti jälkensä kroppaan. Enkä päästänyt itseäni helpolla vapaallakaan,- liikkumattomuus, epäsäännöllinen ruokailu, tupakointi ja alkoholi kuuluivat elämääni.

Pikkuhiljaa aloin sairastella. Ensin iski kilpirauhasen vajaatoiminta, diabetes, sitten tuli fibromyalgia ja pisteeksi iin päälle sain maksavaurion.

Fibromyalgia toi jatkuvat säryt, maksavaurio täydellisen voimattomuuden. Diabeteksen hoitotaso heittelehti aiheuttaen omat oireensa. Olin masentunut ja haluton. Jatkuvat kivut tekivät elämästäni vaikean kestää. En jaksanut edes kauppakassia kantaa. Vaimo sai käyttää koiran ulkona vaikka olin päivät kotona.

Olin 50 vuotias ja täysi romu. Pitkä sairausloma kääntyi sairauseläkkeeksi.

Mutta ei niin paljon pahaa ettei aina hyvääkin.

Lopulta pääsin potilaaksi kipupoliklinikalle ja kipujani alettiin hoitaa. Sietämätön kipu saatiin hillittyä joten kuten siedettävälle tasolle.

Piristyin tästä sen verran, että kun vaimoni ehdotti rinnalle vaihtoehtoista hoitoa, eli jäsenkorjausta, päätin kokeilla. Onneksi, sillä se osoittautui yhdeksi elämäni parhaaksi päätökseksi!

Jäsenkorjaus ja akupunktio ovat auttaneet minua nyt kahden vuoden ajan, eikä tulisi mieleenikään lopettaa. Kivut pysyvät kurissa, mieli on virkeä ja Sarin mukaan jopa ihoni väri on muuttunut harmaasta normaaliksi.

Olen saanut elämäni takaisin. Siitä kävelevästä ruumiista on kuoriutunut esiin taas säännöllisesti työssäkäyvä ja aktiivinen,- liikkuva ihminen. Sain voimia jopa lopettaa tupakoinnin 35 vuoden tupruttelun jälkeen. Pari kuukautta sitten aloitimme vaimoni kanssa harrastamaan golfia enkä malttaisi odottaa kesää ja greenille pääsyä.

Ajattele avoimesti ja kokeile. Sinäkin voit saada avun!”

 

Kun minä tapasin Petrin ensimmäistä kertaa, ajattelin että kylläpä on ongelmia kasaantunut. Mies oli harmaa ja elämänhalu ei kyllä pulpunnut silmistä. Askel askeleelta päästiin eteenpäin, hoitojen lisäksi minä sain juurrutettua omia ajatuksiani ruuasta, liikunnasta ja muutenkin terveellisestä elämästä. Sehän on yksi näiden hoitojen paras puoli, se aika. Hoitoajat ovat niin pitkiä, että kerkiää kuulemaan kuulumiset ja antamaan ohjeita taas eteenpäin. Näin pitkälle edenneet asiat eivät viikossa tai kahdessa muutu. Sekin pitää ihan reilusti asiakkaalle kertoa.

 

Tämä on yksi tarina monien joukossa. Luulen, että isoin ongelma näiden hoitojen kohtaamiseen on tiedon puute. Jos ei tiedetä mitä mihinkin hoitoon kuuluu, miten sillä hoidetaan ja millainen koulutus tekijällä on, herättää se pelkoa.

 

Aurinkoa päivääsi!

Sari

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jäsenkorjaus, akupunktio, hoitovaihtoehto